Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΤΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ!-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ-ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ;;;

Περίπατο... πήγε το πανηγυρικό κλίμα που φιλοδοξούσε ο Αλέξης Τσίπρας να έχει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με το γιουχάισμα(!) του επικεφαλής της μεγαλύτερης τάσης του κόμματος...


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος, μίλησε για τις τροπολογίες που κατέθεσε το Ρεύμα, δηλ τη διαγραφή του χρέους, την άλλη θέση για την ΕΕ-ευρώ και τη συνεργασία με ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ για μια "κυβέρνηση της Αριστεράς". 
Στα οργανωτικά επέμεινε στην απόφαση της μεγαλύτερης τάσης του κόμματος και ανακοίνωσε στο ΣΕΦ την αυτόνομη κάθοδο του Αριστερού Ρεύματος στην εκλογική διαδικασία της Συνδιάσκεψης με ξεχωριστή λίστα. 





Ωστόσο, την ώρα που ο κ. Λαφαζάνης ήταν στο βήμα, ξεκίνησαν παρατεταμένες αποδοκιμασίες και γιουχαϊσματα από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που γίνονταν σιγά-σιγά όλο και πιο έντονες. Προς στιγμήν δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, αλλά με την "πυροσβεστική" παρέμβαση του Α.Τσίπρα τα πνεύματα ηρέμησαν...

Το ερώτημα που έθεσαν διάφορα στελέχη του Ρεύματος είναι εάν τελικά οι αποδοκιμασίες ήταν αυθόρμητες ή όχι...

UPDATE:

Τα γιούχα ήδη έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα με το τουίτερ και όλα τα blogs να παίρνουν φωτιά...Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη(!):



παναγιωτη, γεωργιαδης, αδωνις, γιουχα


Εδώ η τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη (Πηγή left.gr) που γιουχαρίστηκε:



Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τα θεμέλια από τις θέσεις της διακυβέρνησης για προοδευτική πορεία με προοπτική το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, που θα έρθει και θα μείνει, που θα ανοίξει δρόμους. Σήμερα έχουμε ανάγκη από ένα κόμμα δημοκρατικό με ελεύθερες απόψεις, με ελεύθερες τάσεις, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και κυρίως με σεβασμό στην άποψη της πλειοψηφίας. Αν δεν διαμορφώσουμε δημοκρατικό κόμμα δεν θα έχουμε μέλλον. Υπάρχει ανησυχία ορισμένων για τις λίστες: είναι αυτές κάτι διασπαστικό; Υπάρχει ανάγκη ύπαρξης ρευμάτων και τάσεων και για δημοκρατική παράδοση. Εναντιωνόμαστε στο συγκεντρωτισμό και τη μονολιθικότητα των αριστερών κομμάτων, που είναι ταφόπλακα για το κίνημα. Κι οι Μπολσεβίκοι είχαν μειοψηφίες και η επανάσταση έγινε με διαφορετικότητες. Υπεραμυνόμαστε της απόφασης του Αριστερού Ρεύματος για ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Στο όνομα των αγορών και του ευρώ έχουν μετατρέψει το πολίτευμα σε δικτατορία. Να αντιταχθούμε στο φόβο και την τρομοκρατία εμπράκτως και όχι στα λόγια. Ναι είναι επιλογή το ευρώ, αλλά δεν είναι επιλογή το πάση θυσία στο ευρώ. Μας λένε πολλοί, ότι χρειαζόμαστε τις δόσεις, που διαμορφώνουν το μέλλον του τόπου. Μπορούμε και χωρίς τις δόσεις. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε. Και θα νικήσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην κυβέρνηση, σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της Αριστεροκεντροδεξιάς. Και θα νικήσουμε. Δε θα χάσουμε αυτή τη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου